Tips en advies (1)

De premie van uw autoverzekering hangt af van een aantal variabele factoren waaronder uw leeftijd, de aankoopprijs, het merk van de auto, hoeveel schadevrije jaren u gereden heeft en het aantal kilometers die u per jaar maakt.

Autoverzekering Touring

1 jaar gratis still 150x150 BENL

Tips en advies (2)

De waarborg pechverhelping (wegenhulp) is tegenwoordig onontbeerlijk in de autoverzekering. Het zijn waarborgen die dan ook nauw aansluiten bij de autopolis en die u in het hectische wegverkeer van tegenwoordig veel ellende kunnen besparen. U kan dit bedrag, van zo'n verzekering wegenhulp, ook laten voorzien bij de aanvraag van uw autoverzekering.

Goedkope Autolening (3)

Een goedkope autolening hangt in grote mate af van de intrestvoet die u kan bedingen bij de kredietverlener. U bekomt meestal een gunstige autolening wanneer u verschillende autoleningen gaat vergelijken.

Goedkope autoverzekering? 7 tips

Op zoek gaan naar de goedkoopste autoverzekering kan veel tijd in beslag nemen. Er zijn namelijk veel factoren die een rol spelen en dit artikel geeft u enkele tips die u gemakkelijk zelf kan toepassen om een autoverzekering aan te vragen die aangepast is aan uw noden en bovendien ook voordelig is, want iedereen wil graag korting krijgen op iets dat jaarlijks veel geld kost. Door de volgende eenvoudige stappen kunt u een goedkope autoverzekering in enkele minuten aanvragen. Het bespaart u kosten en heel wat opzoekwerk.

1) Kies niet het laagste tarief voor uw autoverzekering. U zal liever iets meer betalen voor een verzekering die u en uw wagen goed verzekerd, want de gevolgen van een goedkope autoverzekeringspremie kunen zijn dat je een aantal uitsluitingen in de polis zal terug vinden die niet gedekt worden. Ga dus niet op een tiental euro besparen voor een betere verzekering.

2) Kies voor een hogere franchise. U krijgt een lagere premie bij een hoger eigen risico. Maar als je dat niet kunt veroorloven om uw eigen geld te gebruiken in geval van een ongeval of schade aan de wagen, is het niet raadzaam om een hogere franchise te nemen.

3) Betaal uw facturen op tijd en voorkom achterstallen voor uw autoverzekering. Stipte betalers kunnen een goedkopere autoverzekering krijgen omdat dit een grote rol speelt bij het bepalen van uw premie.

4) Wees een goede en vooral veilige bestuurder. Vermijd het krijgen van vele boetes. Uw rijgedrag kan invloed hebben op de verhoging van uw premie. Hoe langer u zonder boetes en verooredlingen rijdt, hoe gunstiger uw autoverzekering kan blijven.

5) Rij met een kleine en zuinige auto die niet zoveel kost. Kleinere auto’s hebben een lager risico om in ongevallen verzeild te geraken en de kosten voor een eventuele reparatie zijn ook lager. Als u met zware luxe auto’s rijd, kan u zo goed als zeker “vaarwel” zeggen tegen de kansen voor een goedkope autoverzekering.

6) Beperk uw kilometers. U kunt bij sommige verzekeraars een  kilometerstandkorting krijgen als u uw rijafstanden kunt berekenen.

7) Stap naar de makelaar als koppel! Klinkt een beetje raar? Echtparen krijgen vrij gemakkelijk lagere tarieven voor hun autoverzekeringspremie. Ze kunnen ook andere soorten kortingen krijgen.

Reageer op dit bericht