Tips en advies (1)

De premie van uw autoverzekering hangt af van een aantal variabele factoren waaronder uw leeftijd, de aankoopprijs, het merk van de auto, hoeveel schadevrije jaren u gereden heeft en het aantal kilometers die u per jaar maakt.

Autoverzekering Touring

1 jaar gratis still 150x150 BENL

Tips en advies (2)

De waarborg pechverhelping (wegenhulp) is tegenwoordig onontbeerlijk in de autoverzekering. Het zijn waarborgen die dan ook nauw aansluiten bij de autopolis en die u in het hectische wegverkeer van tegenwoordig veel ellende kunnen besparen. U kan dit bedrag, van zo'n verzekering wegenhulp, ook laten voorzien bij de aanvraag van uw autoverzekering.

Goedkope Autolening (3)

Een goedkope autolening hangt in grote mate af van de intrestvoet die u kan bedingen bij de kredietverlener. U bekomt meestal een gunstige autolening wanneer u verschillende autoleningen gaat vergelijken.

Bonus malus berekenen? Klik hier voor meer info!

Hoe werkt het bonus malus systeem? De autoverzekeringspremie van uw wagen wordt doorgaans berekend door middel van het zogenaamde bonus-malus systeem.

Bij dit systeem gebruikt men een ladder met een aantal treden. Als u een jaar geen ongeval veroorzaakt hebt dan komt u in een hogere trede van de ladder (=uw bonus malus zakt met 1 punt).

Als u wel een schadegeval veroorzaakt heeft, dan kunt u worden teruggezet naar een lagere
trede. De bonusmals bepaalt hoeveel korting u krijgt op de verzekeringspremie.

Een bonus malus berekenen is dus niet zo eenvoudig.
De bonus-malusgraad evolueert overeenkomstig de hieronder vermelde regels:

per verzekeringsjaar: -1

  • per schadegeval: +5 (!)
    (Praktisch gezien betekent dit een stijging met 4 graden voor het eerste schadegeval en met 5 voor alle volgende binnen dezelfde verzekeringsperiode). De schadegevallen in recht brengen uiteraard geen verhoging met zich mee.
    Om exact te weten wat u bonus malus graad is, kan u best even contact openemen met uw huidige verzekeraar.

Reageer op dit bericht