Tips en advies (1)

De premie van uw autoverzekering hangt af van een aantal variabele factoren waaronder uw leeftijd, de aankoopprijs, het merk van de auto, hoeveel schadevrije jaren u gereden heeft en het aantal kilometers die u per jaar maakt.

Autoverzekering Touring

1 jaar gratis still 150x150 BENL

Tips en advies (2)

De waarborg pechverhelping (wegenhulp) is tegenwoordig onontbeerlijk in de autoverzekering. Het zijn waarborgen die dan ook nauw aansluiten bij de autopolis en die u in het hectische wegverkeer van tegenwoordig veel ellende kunnen besparen. U kan dit bedrag, van zo'n verzekering wegenhulp, ook laten voorzien bij de aanvraag van uw autoverzekering.

Goedkope Autolening (3)

Een goedkope autolening hangt in grote mate af van de intrestvoet die u kan bedingen bij de kredietverlener. U bekomt meestal een gunstige autolening wanneer u verschillende autoleningen gaat vergelijken.

Een autoverzekering afsluiten in België? Een beknopte handleiding

Ontelbaar veel mensen verplaatsen zich dagelijks met de wagen. En of het nu overdag, ’s avonds of ’s nachts is, je wagen brengt je op je bestemming. Kortom: je auto, is tegelijk een groot stuk van je vrijheid! Meestal is dat zo, maar jammer genoeg zit er in het gezegde ‘Een ongeluk is snel gebeurd’ ook een grond van waarheid. Een autoverzekering afsluiten is daarom belangrijk. Net als in Nederland is een goede autopolis ook in België onontbeerlijk.

Wat?

Globaal gezien kan gesteld worden dat een autoverzekering een polis is voor ieder persoon die een gemotoriseerd voertuig gebruikt. Net als in Nederland is het afsluiten ervan in België ook verplicht. Via de autoverzekering wordt de persoonlijke aansprakelijkheid gedekt. Zo wordt de schade die je bij derden veroorzaakt vergoed. Dit is de zogenoemde BA- of burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering die wettelijk verplicht is voor bestuurders. Net als in Nederland kan deze uitgebreid worden met extra dekkingen.

Omnium en mini-omnium

De omniumverzekering is de meest uitgebreide. Als je gepland hebt om een splinternieuwe wagen aan te schaffen, is dit een interessante polis. Deze autoverzekering biedt de meest complete dekking. Wanneer je wagen al iets ouder is, kan je kiezen voor een miniomniumverzekering. Die is te vergelijken met een Nederlandse WAPlus-verzekering en biedt een ruimere dekking dan de BA-verzekering. Hierbij kan je bijv. denken aan een dekking tegen brand, diefstal of glasbreuk.

Aanvullende autoverzekering afsluiten

Als je wil kan je ook kiezen om er enkele aanvullende verzekeringen bij te nemen. Voorbeelden hiervan zijn de bijstandongevallenverzekering, de rechtsbijstandsverzekering of de verzekering voor medepassagiers.

Waar je zeker op moet letten

Als je vaak in het buitenland verblijft, is het raadzaam om na te gaan in welke landen de autoverzekering geldig is.

Je premie blijft laag als je weinig aanspraak doet op je verzekering. Als de schade relatief klein is, valt het te overwegen om de schade zelf te betalen.

Houd rekening met een factor zoals de leeftijd van je wagen bij het afsluiten van een verzekering. Het heeft bijv. weinig zijn om een omniumverzekering af te sluiten voor een auto die 10 jaar oud is.

Het kiezen van een verzekeringsagent

Op de markt van autoverzekeringen zijn heel wat agenten en prijsverschillen aanwezig. Via het internet of door het aanvragen van offertes kan je een vergelijking maken vooraleer je een autoverzekering gaat afsluiten. Probeer op zoek te gaan naar de verzekering met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Reageer op dit bericht