Tips en advies (1)

De premie van uw autoverzekering hangt af van een aantal variabele factoren waaronder uw leeftijd, de aankoopprijs, het merk van de auto, hoeveel schadevrije jaren u gereden heeft en het aantal kilometers die u per jaar maakt.

Autoverzekering Touring

1 jaar gratis still 150x150 BENL

Tips en advies (2)

De waarborg pechverhelping (wegenhulp) is tegenwoordig onontbeerlijk in de autoverzekering. Het zijn waarborgen die dan ook nauw aansluiten bij de autopolis en die u in het hectische wegverkeer van tegenwoordig veel ellende kunnen besparen. U kan dit bedrag, van zo'n verzekering wegenhulp, ook laten voorzien bij de aanvraag van uw autoverzekering.

Goedkope Autolening (3)

Een goedkope autolening hangt in grote mate af van de intrestvoet die u kan bedingen bij de kredietverlener. U bekomt meestal een gunstige autolening wanneer u verschillende autoleningen gaat vergelijken.

Wat is de rechtsbijstandverzekering?

In het leven worden we vaak geconfronteerd met onverwachte situaties. Zo kunnen we door een conflict (ongewild) in een juridisch proces verwikkeld raken. De kosten voor juridische hulp kunnen dan onverwacht snel oplopen. Daardoor raken veel mensen vaak in financiële moeilijkheden. Een rechtsbijstandverzekering om dergelijke situaties (financieel) het hoofd te bieden, is dus zeker geen overbodige luxe.

Waarom

Met een rechtsbijstandverzekering ben je tegen betaling van een maandelijkse of jaarlijkse premie verzekerd voor juridisch advies en rechtshulp. De verzekering omvat ook eventuele kosten van rechtsbijstand die uit deze rechtshulpverlening voortvloeien zoals expertisekosten, gerechtskosten, kosten van getuigen, advocaatkosten en zelfs deelname in de proceskosten van de tegenpartij wanneer u een rechtszaak verliest. Met een rechtsbijstandverzekering voorkom je dus financiële moeilijkheden als je wegens omstandigheden professionele juridische hulp nodig hebt.

Wat

De rechtsbijstandverzekering zal echter nooit de volledige kost dekken. De dekking is namelijk beperkt tot een bepaald plafond. Dit plafond, alsook andere polisvoorwaarden, kunnen enorm verschillen van verzekeringsmaatschappij tot verzekeringsmaatschappij. Het is daarom raadzaam om bedachtzaam te werk te gaan en te zoeken naar een product dat bij je behoeften past. Je verzekeringsmakelaar zal je daar zeker graag bij helpen.

Er is tal van keuze in het type rechtsbijstandverzekering. Dergelijke verzekeringen zijn er namelijk in alle soorten en maten. Zo kan je opteren voor een rechtsbijstandverzekering die deel uitmaakt van een globale polis, zoals een auto-, familiale of brandverzekering. Maar je kan ook opteren voor een aparte rechtsbijstandverzekering bij een gespecialiseerde verzekeraar. De verschillende typen hebben wel één ding gemeen: hoe meer dekking de polis je biedt, hoe hoger de premie zal zijn.

Insolventie van derden

In je zoektocht naar de geschikte rechtsbijstandsverzekering, kan je best letten op een belangrijke clausule: de dekking tegen insolventie van derden. Deze clausule verzekert je, als de rechter beslist dat je deze toegekend krijgt, van uitbetaling van schadevergoeding, ook al kan de aansprakelijke tegenpartij ze niet betalen. Zo is de uitbetaling van een eventuele schadevergoeding ten aller tijden gegarandeerd.

Reageer op dit bericht